Blog: ‘Oeps! Staat uw Bugatti op Facebook of Hyves!’

Als ZZP’er er dient u aan alle voorschriften te voldoen om een getrouw beeld te geven van uw omzet, kosten en nettowinst.

Zakelijke kosten

Stel: U bent een model-ZZP’er. U heeft een VAR-verklaring, houdt een debiteurenadministratie bij en u zorgt ervoor dat uw kas niet negatief loopt. Bovendien declareert u uw vakantie niet als zakelijke kosten. Kortom u bent trots dat u uw plicht vervult.

Als uw ZZP-boekhouder de aangiften omzetbelasting (OB) op tijd indient en ook uw aangifte Inkomstenbelasting (IB) voor zijn rekening neemt, is er niets aan de hand.

Belastingcontrole

De kans op belastingcontrole lijkt echter te stijgen. Niet omdat u de aangiften te laat indient. Nee, de fiscus denkt via sociale netwerksites als Hyves en Facebook informatie te krijgen over de levensstijl van de ZZP’er.

Bugatti in showroom

Bugatti

De fiscus in België gebruikt Facebook al als hulpmiddel om de belastingaangiften van de Belgen te controleren. Staat u op Facebook afgebeeld met een gloednieuwe Bugatti Veyron EB16.4, dan rukt de fiscus in België uit.

De fiscus in Nederland checkt ook regelmatig de profielpagina’s, van ZZP’ers naar wie onderzoek wordt gedaan.

Twitter

Vooral Twitter, Hyves, Facebook, LinkedIn worden daarvoor gebruikt, omdat er veel informatie over het werk van mensen te halen is. De fiscus kijkt of alle genoemde activiteiten ook aan de fiscus zijn opgegeven.

Het is maar dat u het weet!

Voor meer tips over een degelijke boekhouding, kunt u altijd zzp-boekhouder benaderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s