Inspiratiefilm Kung Fu Panda ‘ ZZP’ er geloof in jezelf’

ZZP-boekhouder is méér dan een boekhouder. Hij is ook filmliefhebber en gebruikt vaak de content van bioscoopfilms ter inspiratie voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Zodat ook de ZZP’ er zich door reflectie nog bewuster kan worden van zijn gedrag of gewoon geniet van een goede film….

Kung Fu Panda

Pandabeer Po neemt zijn lot in handen , volg je hart

De film Kung Fu Panda is meer dan een feel good movie. Het laat de ontwikkeling zien van de luie en iets te corpulente Pandabeer Po tot een volwassen leider en Kung Fu vechter.

Beetje, surrealistisch.

Echter, de in de film verpakte boodschap is wél interessant voor persoonlijke ontwikkeling.  In zijn slaap droom Po van een leven als Kung Fu-vechter, maar hij ontwaakt al snel uit zijn droom als de plicht roept.   Po werkt met frisse tegenzin, maar  volgens de familietraditie, als ober in het noedelresaturant van zijn vader.

Zijn vader wijst Po te pas en te onpas op zijn lotbestemming:  ”Wij zijn noedelmensen, de bouillon stroomt door ons bloed.”  Ooit zal Po het noedelrestaurant overnemen.

Zijn vader geeft schoorvoetend toe dat ook hij ooit gedacht heeft om het bedrijf links te laten liggen. Maar die opwelling was hij snel kwijt: ,,Ik had de gedachte om toen ik jong en gek was om Tofoe te gaan verkopen- dat heb ik nooit gedaan, dat was een stomme droom.’’  Vader heeft zich geschikt in zijn lot.

Po heeft het moeilijk met zijn lotbestemming, maar wil zijn vader geen verdriet doen. Daarom zegt hij dat hij over noedels droomt in plaats van over zijn heldendaden als Kung Fu -vechter.

Als Meester Oogway een visioen krijgt dat de gevaarlijke krijger Tai Lung gaat ontsnappen moet de Dragon Warrior worden aangewezen omdat hij de enige is die Tai Lung kan verslaan. Po wil hier gaan kijken.  Zijn vader dringt hem de noedelkar op. Po is te verbaasd om te zeggen wat hij echt wil en laat zich weer voor het karretje van zijn vader spannen. En neemt ook nog extra bonenbroodjes mee om te verkopen aan de menigte.

Eenmaal bij het stadion knipt Po de navelstreng definitief door.  De deuren zijn al gesloten als hij aankomt. Toch probeert Po binnen te komen, met een stoel met vuurwerk eraan komt hij midden in de verkiezingen terecht. Meester Oogway beschouwt dit als een teken en kiest daarom hem als Dragon Warrior, de Grote Verlosser.  Po moet de strijd aan met een sneeuwluipaard, dat meer kungfu in één nagel heeft dan de panda in zijn hele lijf. Tai Ling aast op de geheime boekrol en de boodschap die daar op staat.

Als Tai Lung de Dragon Scroll van Po afpakt en hem bekijkt ziet hij dat er niks op staat. Dan verteld Po dat de geheime kracht in jezelf zit en niet op een boekrol staat. Tai Lung is verward en Po slaat toe.

Het loopt anders doordat Po de basisgedachte van kungfu begrijpt: geloof in jezelf??

Als ZZP’ er is de kans op succes ook groter als je 100 procent achter je dienst/product staat en gelooft in jezelf.

Vragen ter reflectie aan de ZZP’er

  • Wat zijn jouw sterke punten.
  • Benut je die ten volle.
  • Volg je je hart.
  • Wie of wat belemmert je.
  • Wat zijn je ontwikkelpunten

Door zzp-administratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s